Jordgubbscheesecake och västerbottenkrustader

Hej på er.Oj vad vi hade det roligt igår,vi dansade och tjoade långt in på småtimmarna.En sovmorgon idag för familjen var verkligen behövlig:)
 
Vi skippade den traditionella maten med Janssons och körde blandat.Testade att göra västerbottenkrustader.Om du gillar västerbottenost så kommer du gilla detta.
 
 

Västerbottenskrustader
(6 stycken)

6 stora färdigköpta krustader
1 stort ägg
Riven Västerbottensost
1 dl creme fraiche
Salt & peppar
Creme fraiche
Finhackad rödlök

Gör såhär:
Fyll krustaderna med västerbottensost till hälften.
Vispa ihop ägg, 1 dl creme fraiche, salt och peppar.
Häll blandningen över osten i krustaderna men lämna en liten bit till kanten.
Grädda krustaderna på 200 grader i ca 10 minuter, eller tills fyllningen stelnat.
Låt svalna lite grann innan du toppar med en klick creme fraiche och lite rödlök.

(lägg rödlöken i isvatten en stund,blir så mycket godare)

Efter maten så gick vi tipspromenad ute som våra barn ordnat till oss.Sen körde vi lite klassisk Gester med gester.
 
Bacardi melon schweppes lemon-pear och lite is och lime.Smaskig!
 
Spotify
Lekledarna:)
 
Jordgubbscheesecake

100 g färska jordgubbar
3 dl vispgrädde
200 g naturell färskost
3 äggulor
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
200 g biscotti, digestivekex eller cookies (jag använde ca 120 g singoalla cheesecake – jättegoda i!)
ca 1 dl jordgubbssylt (gärna squeezy på flaska, enklare att spritsa ut)

Mixa jordgubbarna till puré. Vispa grädden. Vispa ihop färskost, äggulor, socker, vaniljsocker och salt i en separat bunke. Vänd i grädden och jordgubbspurén. Krossa kakorna grovt. Varva glassmeten med kaksmulorna och sylten i en form. Täck formen med plastfolie och frys glassen minst 5 timmar. Låt den stå framme i rumstemp en stund innan den ska ätas, mkt godare när den börjat tina lite.
 
Den var riktigt god,fast jag gillar nog ändå den vanliga lite mer.
 
Älskade lilla bus♥
 
och söta lille Oliver!
 
 
Roligaste kvällen jag haft på länge.Tycker det är mycket trevligare att bjuda hem goda vänner än att gå ut på nått ställe.Och då kan ju barnen oxå vara med:)Idag ska vi bara ta det lugnt och ladda inför kommande jobb och skolvecka.Kanske blir att vi hyr någon bra film till kvällen.Ha en fin Söndag.
 
Kram

Kräftfest på G

Kikar in en snabbis för att önska alla en trevlig Lördag.Jag har en timme på mig nu att fixa det sista.Lite smarriga fördrinkar och tilltugg.Igår så förberedde jag en smögenpaj,här kommer receptet på den.
 
Visst blev den fin:)

 

 Smögenpaj 

Botten:

7 skivor kavring

75 g rumstempererat smör

 

 

Fyllning:

400 g räkor med skal

4 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 burk färskost med pepparrotsmak

0,5 dl finhackad dill

2 msk röd stenbitsrom

1 liten finhackad rödlök

4 gelatinblad

 

 

Garnering:

100 g räkor med skal

1 citron i tunna skivor

1 burk röd stenbitsrom

dill

 

 

Gör såhär:

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med 2 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

 

 

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm 2 dl crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i blandningen och rör om ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

 

Garnera tårtan innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

Bara maten och gästerna som fattas nu.Blir så mycket mat,så jag dukade sparsamt.
 
In i köket nu och fixa vidare(ser helt vettskrämd ut i ögonen)
 
Kram

Camouflage

Nyduchad och påklädd.Jag som är svag för camouflage hade turen att hitta en tröja när jag sist var på Cubus.
 
 
Nu ska jag hälla upp ett bubbelbad till Nelly och efter det ska jag sätta mig och skriva ner lite listor.Imorgon ska vi ha lite kräftskiva med några vänner.Och till det ska jag testa två nya recept.Smögenpaj och jordgubbscheesecake till efterrätt.Båda rätterna ska göras ikväll redan,sen är det bara att plocka fram imorgon.Smidigt!
 
 
 
Någon som var på hans konsert?Åhh,va jag hade velat vara där.En av favoritlåtarna som alltid åker på efter ett glas vin:)Men visst känner man igen sig i texten ibland!
 
Kram