Borett

 
                   
                                                                     Hej!

Hos Borett kan man hitta en massa fina saker.Här är några av mina favoriter,blev väldigt sugen på någon av bilderna till hallen.Jag tycker att båda skulle passa in där,får fundera lite.Och ljusen så snygga!
 
 
 
Vet ni det är lite pinsamt,men jag har faktiskt bara gjort köttbullar en gång tidigare.Det är lite av Ts paradrätt,det är alltid han som gör köttbullarna här hemma.Men igår så gav jag mig på det ,tycker faktiskt att dom blev riktigt smarriga.Jag använde grädde istället för mjölk.Mumsigt.
 
 
 
I moset hade jag i lite persilja,oxå det var gott.Tror jag gör detta till min paradrätt nu ;)
 

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 12 dl ströbröd
  • 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja

Gör så här:

Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma färsen till jämna bullar. Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min.

Lägger ut receptet men många gör nog köttbullar på ungefär samma sätt.
 
Ha en fin dag/Kram
 
 
 

Fläskfile med italienskt täcke

                                                                Hej!
 

Igår så testade jag ett nytt recept,och lovade att lägga ut det om det var gott.Kan säga att det var bland det godaste jag ätit på länge.Så här kommer det :)
 
 

Fläskfilé med italienskt täcke

4 portioner:
500 g fläskfilé
Smör
Salt
Peppar

Italienskt täcke
1 st mozzarella
1 st basilika, kruka
50 g cashewnötter
50 g paprika, grillad, färdig på burk
2 st vitlöksklyftor
Salt
Peppar

Sås
2 dl sky + vatten
2 msk kalvfond, konc
1 msk maizenaredning, ljus
2 dl creme fraiche
1 tsk soja
Svartpeppar

Sätt ugnen på 225°. Putsa filén från fett och senor. Bryn den till vacker brun färg i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tag upp filén och lägg den på en skärbräda. Häll vattnet i stekpannan och sila det ner i en kastrull. Skär mozzarellan i små fyrkanter. Plocka bladen av nästan hela basilikakrukan. Hacka dem och nötterna. Skär paprikan i småbitar. Skala och hacka vitlöken. Blanda samman ingredienserna till täcket. Tillsätt salt och peppar. Skär filén i cm-stora skivor och lägg dem omlott i en rad på ett ugnssäkert fat. Bred täcket längs med hela filén. Försök att lägga allt ovanpå köttet.

Ställ in fatet i ugnen ca 15 min tills osten smält, köttet är genomstekt och nötterna är rostade utan att de blivit brända.

Koka upp skyn och fonden i kastrullen. Blanda redning och creme fraiche. Vispa ner det i skyn. Låt såsen sjuda några minuter och smaka av med soja och peppar.

Receptet kommer från Allt om mat.


Till detta serverade jag krämig potatisgratäng,och coktailtomater med mozzarella,basilika och Creme Di Balsamico.

En perfekt bjudrätt som är smidig att göra.

 

Ha en fin dag/Kram!

 

 

 
 

Årets första semla

                                                              
 
                                                                     Hej!

Igårkväll så skruvade vi upp den nya läslampan.Hiss eller diss?Jag tycker att den passar bra in med mina andra lampor,som den i fönstret.Frågan är bara om det blir lite för mycket.Mina vinterkuddar har bytts ut mot svarta,vita och gråa.Dom gråa är egentligen örngott,men jag gillar just den gråa betongfärgen.
 
 
 
Lampan hittar du hos Ellos.
 
 
 
Idag har vi varit och storhandlat.När nu ändå fiket ligger i affären,ja då var det svårt att låta bli att smaka på en semla.Årets första och sista (försöker jag intala mig)men jag försöker att tänka lite mer på vad jag stoppar in i munnen.Till en början så ska jag dra ner på bullar,kakor och ljust bröd.Vi får se hur det kommer att gå :)
 
Blev sugen på att testa nått nytt till dagens middag.Fastnade för fläskfile med Italienskt täcke.Så det ska jag laga nu,och är det gott så kommer receptet upp här på bloggen imorgon.
 
Ha det fint
 
Kram