Laxbakelse

 
 
                                                                    Hej
 
 
 
 
 

Idag äntligen har jag besökt min favoritaffär i Kaxholmen,Grafitgrå.Säger bara wow vilken underbar affär älskar allt som finns där.Tyvärr så kan man ju inte köpa allt,men lite blev det som jag ska visar er så fort kamerabatteriet är laddat.Så typiskt att det skulle ta slut just när jag skulle fota i affären.Typiskt bloggskada att dra fram en stor systemkamera inne i en affär :O
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men en suddig Instabild kan jag ju bjuda på.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter att vi besökt Grafitgrå så blev det en snabbis in på Ikea och nu är vi ägare till 4st Vågö.Hyllorna som jag skulle köpa hade fortfarande inte kommit in.Känns lite som att jag aldrig kommer bli färdig och helt nöjd med altanen.Nya stolar och bord är oxå ett måste,sen får karln i huset säga vad han vill.Här sitter jag och funderar på hur jag vill ha det med ett glas vitt.Tror visst att jag tänker lite bättre då :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På tal om karl i huset.Kolla vad han knåpade ihop igår i köket.Han brukar ju göra Laxbakelser ibland,men denna gången gjorde han det som en tårta.Så grymt gott så här kommer receptet (igen).
 
 
 
 
 
 
 
Laxbakelse
 
 
 
 

Antal portioner: 4
Färdigt på: 25 min

12 st skivor vitt formbröd

Skagenröra
200 g skalade räkor
1 dl finhackad dill
0.5 st citron
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche

Laxröra
200 g rökt lax
1 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche

Att klä bakelsen med
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche
1.5 dl persilja, hackad
Salt
Vitpeppar, malen
12 st räkor för garnering
80 g rom


Gör så här

1. Skagenröra
Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.

2. Hacka räkorna (spara några för garnering) och rör ner.

3. Pressa saften ur citronen.

4. Krydda med citronsaft, salt och peppar.

5. Laxröra
Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.

6. Strimla laxen och vänd ner, krydda med salt och peppar.

7. Rör ihop crème fraiche och majonnäs att klä bakelsen med, krydda med salt och peppar.

8. Tryck ut runda cirklar ur brödskivorna med ett glas.

9. Lägg skagenröra på en av cirklarna, lägg på en skiva bröd och lägg på laxröra.

10. Avsluta med en sista brödskiva som lock och bre crème fraiche- och majonnäsblandningen på och runt om bakelsen.

11. Rulla den sedan i hackad persilja.

12. Garnera med löjrom räkor och dillkvist.

 

 

 

 

Känner mig allt lite bortskämd för just nu står han och slavar vid grillen.Ibland har man det allt bra.Nelly och jag sitter och väntar på Lördagens Gladiatorer och försöker hålla oss borta från jätteskålen med godis från Hemmakväll.Hemmakväll i stan ska stänga så just nu rear dom ut allt godis och alla filmer.Vi passade på att frossa med oss favoritgodiset och lite filmer hem.

 

 

 

 

Ha en fin dag/Kram

1 michaela- mamma till tre 💗:

skriven

åååh! SÅ gott!

Svar: Ja verkligen lova att testa ;)
Anna

Kommentera här: