Mariannetryfflar

Nu har jag testat ännu ett nytt recept på julgodis, nämligen Mariannetryfflar. Perfekta för en mintälskare som jag. Nelly däremot gillade inte Florsockret som är runt om, fast det kan man ju skippa på några nästa gång. För fler gånger kommer det att bli.
 
 

Det här behöver du till mariannetryfflarna 

knappt : 1/2 dl vispgrädde
100 gram mjölkchoklad
15 stycken marianne-karameller

Garnering : florsocker

Så här gör du denna tryffel :
Mixa mariannekaramellerna i en matberedare.
Mät upp en knapp halv dl grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör om tills du fått en blank smet.
Rör ner mariannekrosset och blanda ordentligt. Ställ sedan svalt i några timmar , gärna över natten. Och rulla sedan lagom stora tryffelbitar som du doppar i florsocker.

Klart att servera.

 

Ha en fin dag/Kram

1 Helen:

skriven

supergott!! jag gjorde dem förra året.. trevlig helg :)

Kommentera här: