Sleepover

Hej hopp!
Igår åkte vi upp till Jönköping en sväng för att shoppa och hämta upp lillkusinen Zeb.Han har sovit här inatt och ska sova hos oss en natt till. Älskar att höra dom här små sötnosarna leka, viska, och busa tillsammans. Bäddade ner dom igår till Nils Karlsson pyssling och trodde dom skulle somna till filmen, men icke sa nicke. När filmen var slut satte dom på Saxofuckingfon på högsta och dansade disco på rummet. Hahah skitungar ♥
 
 
Är ju lite besatt av mjukiskläder och pyjamaser. Hittade bla denna på Hm och ja den fick följa med hem.
 
 
Idag har vi haft och har än för den delen en underbar höstdag med solen som skiner. Jag och barnen har varit på det årliga Tivolit på stan och ätit sockervadd, åkt tufftufftåg mm. Snart ska vi hem till mammsen för att träffa upp syster och resten av hennes familj och äta middag. Kommer väl som vanligt att hamna i värsta matkoman. Sen ikväll ska Nora och jag ha myskväll till Titanic. Bästa filmen som jag alltid gråter till.
 
 
Ha en fin dag/Kram
 
 
 
 
 
 
 

Pasta med lax & kräftor

 
Inte världens finaste kort kanske. Men igår testade jag ett väldans smidigt nytt recept som blev gott. Det är tillochmed gröna ärtor med som jag inte gillar annars.
 
 

Det här behöver du till 4 personer:
pasta ( fyra portioner)
4 portionsbitar lax
1 purjolök
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl ångade / kokta gröna ärtor
1 burk ( cirka 170 gram skalade) kräftor
salt & citronpeppar & lite cayennepeppar

Gör så här:
Börja med att häll upp vatten och koka upp med salt – pastan ska sedan kokas al dente. Hacka purjolöken och fräs den mjuk i olivolja eller smör. Mät upp vatten, grädde & crème fraîche ner i kastrullen. Tärna laxen till 2 * 2 cm tjocka bitar och vänd ner i  den sjudande såsen. Lägg i fiskbuljongen.Låt sjuda i 6-8 minuter och smaka sedan av med kryddorna. Häll bort vattnet från pastan, och vänd ner den med laxen  och likaså med de gröna ärterna. Vänd till sist ner kräftorna ( de ska inte koka utan bara bli varma) ta bort från plattan och servera.
Gärna med en citronklyfta pressad över och lite dill.

 

Igår var jag på en Remiss hos öron, näsa, hals. Jag fick en tid i November för att operera bort mina Tonsiller. Bye bye halsfluss, och det känns ju skönt. Det är bara det att jag är livrädd för själva operationen. Har ni någon erfarenhet av detta så hör gärna av er. Har hört så många skräckexempel så jag skakar.

 

Ha en fin dag, Kram

En mulen dag

Hej
 
Knäppte av ett kort efter att jag lämnat av Nelly i skolan. Solen strömmade in och jag började fundera på om jag skulle ta och putsa fönstrena. Men vips så blev det mörkt och mulet ute..på gott och ont, för jag avskyr att putsa fönster. Tyvärr så måste det ändå göras. Ska bara vänta in bättre väder ;)
 
 
Ha en fin dag/Kram