Nya kuddar och Ernst

Gjorde ett snabbt besök på Mio i Söndags, det blev lite nya kuddar och en matta som fick följa med hem. Men jag är inte helt säker på kuddarna än. Kanske flyttar runt lite, köpte en ljusgrå med som är i Nellys rum för tillfället.
 
Funderar på om jag ska måla om den vita väggen bakom soffan i samma grå som är vid köksväggen.
 
 
Vad tycker ni? Jag tror det kommer bli lite "varmare".
 
 
 
Hämtade ute en leverans från Ellos till Nelly. Nu har hon lite kläder att växa i.
Enda kravet från hennes sida var att kläderna inte fick vara rosa och gulliga...
♥ Tänk va stora dom blir fort, jag hade gärna köpt gulligull kläder ett tag till.
 
 
 
Ahh testade ett av Sommar Ernst recept på grillen. Tyvärr fick jag inte tag på Gös så det fick bli Torsk, men så himla gott ändå. Och såsen ska vi inte tala om!!
 
 

Du behöver

  • 600 g filead gös
  • 500 g små färskpotatisar eller delikatesspotatisar, förkokta
  • 2 knippe salladslök
  • 1 stort knippe dill
  • 500 g körsbärstomater på kvist
  • 1 fänkålshuvud
  • 5 citroner
  • Ernsts fisksalt eller salt och peppar
  • peppar
  • 200 g smör
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 msk olivolja
  • pepparrot
 
 

Gör så här

  1. Lägg ut fyra ark med folie. Fördela och grunda med förkokt potatis.
  2. Skär bort det gröna från salladslöken och spara detta till såsen, fördela de vita lökändarna i paketen.
  3. Placera 150 g fisk i varje paket, ovanpå potatisen och löken.
  4. Lägg en liten bukett med dill på fisken i varje paket. Skiva fänkålen på längden och fördela i paketen. Placera en kvist med tomater på toppen och pressa saften av en halv citron över varje paket och krydda med Ernsts fisksalt eller vanligt bordssalt och peppar, toppa med ca 50 g smör i varje paket.
  5. Bygg en foliepaketsbåt och placera paketet på grillen. Dela kvarvarande citroner och grilla dem tillsammans med paketen. Grilla i ca 15 minuter. Titta till citronerna då och då så att de inte blir brända.
  6. Strimla det gröna på salladslöken medan paketet grillas och lägg den i en skål med crème fraiche.
  7. Pressa ner saften från en av de grillade citronen. Häll av en del av “smör- och fiskskyn” från paketen ner i såsen, men var försiktig så att inte såsen blir för rinnig. Smaka av med olivolja och ev salt och peppar.
  8. Lägg upp maten på tallrik eller ät ut paketen. Garnera med en halv grillad citron, sås och pepparrot.
 
På tal om mat så knorrar det i magen nu. Idag är det Måndag och Spagetti med köttfärsås som gäller.
 
Ha en fin dag/Kram

Olle Eksell

Hejsan
Har ni kommit in i vardagen ännu? Här har barnen börjat i sina skolor och vi har börjat arbeta på som vanligt. Jag har jobbat i helgen och har frivecka denna veckan (ledigt).
Ni som följer mig vet att jag har haft en Andy Warhol poster jämte min kakaoögon. Den såg lite gulaktig ut om man har dom jämte varandra, störde mig så grymt på det.
 
 
 
Men nu hittade jag ett citat från Olle Eksell som passar perfekt jämte. Den kommer från Familyroom, hittade den när jag letade nya fasadsiffror.
 
 
 
 
Slänger in ett smidigt men smarrigt recept till er.
 
Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 pkt bacon
salt
sv. peppar
2,5 dl creame fraiche
½ dl vispgrädde
1 dl parmesanost
1 stor vitlöksklyfta
2 msk kycklingfond
1,5 msk Thai sweet chilisås

Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Jag köpte en färdiggrillad som jag bara strimlade i bitar.
Skär bacon i bitar. Smör stek kyckling och bacon och krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan när köttet har fått lite lagom färg.
 
 
Smörj en ugnsfast form och häll i kyckling och bacon.
Blanda creame fraiche, vispgrädde, parmesanost, sweet chilisås, kycklingfond och pressad vitlöksklyfta.
 
Häll blandningen över kycklingen och baconen så att det täcker.
Gratinera 10-15 minuteri 225 grader mitt i ugnen.
Serverade med bandpasta vilket var supergott och krämigt, men det går ju lika bra med ris.
 
Ha en fin dag/Kram

Stockholm

I Tisdags åkte vi och våra vänner på en tvådagars semester till Stockholm. Är faktiskt första gången som vi åker dit. Tycker vi hann med mycket på våra två dagar där. Vi bodde på hotell Ariande  som ligger på Gärdet.
Efter att vi chekat in tog vi tunnelbanan in till stan och käkade på Vapiano.
 
 
Vi strosade runt i Gammla stan.
 
 
Min fina familj och våra fina vänner.
 
 
Middag på Fridays i Kungsträdgården. Jisses så goda burgare dom bjöd på.
 
 
 
På Onsdagseftermiddagen delade vi på oss. Våra vänner hade biljetter till en fotbollsmatch och vi tog båten över till Gröna lund.
 
Japp vi kammade hem en vinst. Måste nog vara första gången vi gör det.
Gröna lund var så mycket mysigare än vad jag kunnat föreställa mig. Hit kommer vi att återvända.
 
 
Innan  vi körde hemåt på Torsdagen stannade vi på Mall of Scandinavia. Hittade lite allt möjligt bla en ny matta till Nellys rum på Hm Home.
 
 
Igår hade Nelly och jag mysdag och gick på bio.
 
 
Avslutade kvällen med lite grillad Flankstek och sötpotatis.
 
 
Är det fler än jag som tycker det börjar kännas som höst? Håller på att tömma ur poolen då jag inte tror det blir så mycket mer badande. Och imorgon börjar jag jobba igen. Att semestern alltid ska gå så fort!!
 
Ha en fin dag/Kram