Conrete primo

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade här inne. Har haft fullt upp prick hela tiden, bara roliga saker som tur är. Förra veckan målade jag om här i huset som ni ser. Älskar att måla med Kalklitirfärg. Jag valde samma nyans som vi har i sovrummet, Concrete primo.
 
 
 
Tycker det blev mer "värme" i köket nu än när den var helvit.
 
 
 
Kissen ville vara med på bild, hade inte hjärta att lyfta bort henne heller ♥
 
 
 
 
 
Fina vita tulpaner som jag fick i Tisdags på min födelsedag.
 
 
Hyllisen som jag tog in till jul fick stanna kvar i köket.
 
 
 
Denna Lördag tar vi det lugnt här hemma. T är förskyld och har feber. Jag hostar och snorar, fy vad det är trist. Men men, hellre det än att ha magsjukan som härjar. Bara att göra det bästa av det eller hur?
 
 
Vi har precis ätit god hämtmat från vårt favoritställe Chili Thai, mums. Nelly och jag sov i vardagsrummet framför brasan och Tvn inatt. Nu ska vi mysa ner oss igen till Eva och Adam 4 födelsedagar och ett fiasko.
Filmtajm!
 
 
Ha en fin dag/Kram
 
 
 
 

Smidiga pastan

Ja den här rätten har inget namn, men den smakar namn namn och är supersmidig att göra. Jag har dragit ner på kolhydraterna och åt min med bönpasta. Resten av familjen fick vanlig pasta.
 
 
 
 
 
 
2 pkt bacon
1 röd paprika
1 purjolök
1 burk cremefraiche paprika/chili
3dl grädde
salt & peppar
 
Skiva baconen och stek den. Häll i paprika och purjolöken och stek. Blanda i creme fraiche och grädde, peppra och salta.
 
Hur smidigt!
 
 
Idag åt vi hederlig husmanskost. Köttbullar, potatismos ( sötpotatis till mig) gräddsås och lingon.
 
 
 

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 12 dl ströbröd
  • 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
  • 2 msk finhackad lök
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja

Gör så här:

Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma färsen till jämna bullar. Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min.

Gräddsås

Redning (rör ut ca 2 msk mjöl med vatten, eller ännu hellre steksky)
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 tsk soja
salt & peppar
1 msk kalv- eller kycklingfond
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1 msk svartvinbärsgelé

Blanda allt i en kastrull och låt puttra tills såsen blir tjock. Smaka av med mer soja, salt och gelé om så önskas.

Som sagt jag skippade sockret i såsen och åt med sötpotatis och broccoli. Måste testa att göra mos på sötpotatis nästa gång, tror det kan bli jättegott.

 

Ha en fin dag/Kram

 

High Chaparall och betong

Sådär nu har min frivecka börjat och skolan har dragit igång för barnen. Har börjat byta ut mina gammla växter i fönstrena som såg förfärliga ut. Dom har liksom blivit brända om ni förstår hur jag menar. Två fina High Chaparall kaktusar fick följa med, men nu ångrar jag att jag inte köpte ytterligare två till. Jag älskar den nya kaktustrenden och tänk så mycket ett rum kan ändras med bara lite växter.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förra veckans fynd från Karlssons 149kr för betonglampan. I like!
 
 
 
Kom på att jag har helt glömt att visa min fina julklapp från T. Nu ska det pressas citroner och lime ♥
 
 
 
Måste skynda att hämta lillskrutta i skolan nu. Idag får det bli en smidig pastarätt, recept kommer senare. Bönpasta för min del, jag råkade nämligen ställa mig på vågen så här efter jul. Jag visste att det var illa, men inte så här illa. Kanske får bli en promenad sen också...
 
 
Kram Anna