Funderar du på att renovera din lägenhet eller är du på väg att flytta till en ny lägenhet och behöver lite inspiration på hur du kan designa din lägenhet? I detta inlägg kommer vi att prata lite mer om designade lägenheter. Har du seriösa planer att göra stora och funktionella ändringare av lägenheten kanske inredningsarkitekten Covet i Stockholm borde anlitas. Det kan vara både moderna och lite mer gammeldags lägenheter, detta för att du ska få inspiration och kanske hitta en ny inredningsstil?

Designade lägenheter med moderna inslag

Vi kommer att börja med att prata om lägenheter som är designade med moderna inslag, men vad är egentligen modernt i dagens läge?

Vad som är modernt varierar för varje år, ibland för varje månad och ibland för varje dag som går. Det som är modernt för en person kanske inte är modernt för en annan person. Det handlar också väldigt mycket om vad man själv tycker är modernt. Men om man tänker på hur de allra flesta människor bor just nu kan man komma fram till vad som är modernt rent allmänt, det behöver dock inte vara modern för dig som person.

I dagens läge med en stor pandemi har människor tagit vara på chansen att designa ett nytt och toppmodernt hem. Det har oftast varit lägenheter som är designade med ett vitt eller svart kök, väldigt ”clena” skåp och skåpluckor, en köksö och klassiska vitvaror. Många väljer också att inte inreda köket med så mycket prydnadssaker bara för att få den här ”clena” känslan.

I vardagsrummet har många gått på samma stuk som köket, det ska vara enkelt och enfärgat, eventuellt en soffa och ett soffbord med en annan färg än de resterande. Inredningen i vardagsrummet har varit väldigt enkel bara för att inte få känslan av att det är stökigt eller rörigt i hemmet. Några fina soffkuddar och lite ljuslyktor här och där har varit väldigt populärt som inredning i vardagsrummet.

På toaletten har det varit och är fortfarande, väldigt modernt med marmorklinkers och vita väggar. Det har också varit väldigt modernt med grått golv och vita väggar. I badrummet har det inte varit speciellt mycket inredning förutom tvålpumpen och andra småsaker.

I sovrummet har man valt att ha en lite mörkare färg på väggarna och en stor, hög och lyxig säng. I sovrummet är det faktiskt inte heller så mycket inredning mer än kanske nattduksbord, blommor i fönstret och några små ljuslyktor.

Som du märker är allt väldigt enkelt och cleant. Det är inte speciellt mycket inredning för att inte få känslan av att det är stökigt eller rörigt. De små inredningsdetaljerna som finns är väldigt enkla och enfärgade. Med andra ord verkar det som att många av dagens människor är lite halvt rädda för färger.

Gammeldags designade lägenheter

För många människor har det blivit väldigt modernt att designa hemmet mer gammaldags. Oftast har man renoverat med lite äldre tapeter och golv. Inredningen kan vara saker från till exempel ”second hand” och auktioner. Att inreda mer gammeldags har blivit mer och mer populärt bland människor i alla olika åldrar och det har självklart en charm i sig att inreda så.

Ett rum i de gammeldags renoverade hemmet som inte är speciellt gammeldags är dock toaletten. Toaletten brukar inte vara speciellt gammeldags utan den brukar vara lite mer vanlig kanske med lite mer gammeldags inredning.

Något som är väldigt vanligt i gammeldags designade lägenheter är att människor brukar ha väldigt mycket inredning, till skillnad mot de ”clena” designade hemmen. Detta är självklart olika från person till person men i regel brukar de mer gammeldags designade hemmen ha mer inredning. Många som tycker om när det är mer gammeldags brukar ha antika och unika inredningsdetaljer som kan vara väldigt svåra att få tag på.

Viktigt att tänka med inredningsdesign

Nu har vi pratat lite om två olika designade hem som är vanligt och modernt bland många människor i dagens läge. Men det är viktigt att tänka på att bara för att något är modernt för en person behöver det inte vara modernt för dig. Alla har vi en egen unik stil och det är bara bra.

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar